Mijn naam is Walter Luyks. Ik woon in Nederland in de provincie Friesland aan de zeedijk. Mijn creaties maak ik onder de naam Glasschitteringen.


Ik ben eigenlijk al mijn gehele leven bezig met een eigen vormgeving. Speciaal vlakglas fascineert mij enorm. Merkwaardig materiaal, glas: Hard en toch kwetsbaar, verleidelijk in kleur en glans en het kunnen spelen met licht. Ik ben eigenlijk in 2000 daadwerkelijk met vlakglas begonnen in de vorm van Glas en Lood en Tiffany technieken. Verschillende cursussen doorlopen om de technieken onder de duim te krijgen. Mede hierdoor al verschillende opdrachten gekregen. Maar  de drang om mijn eigen expressie te uiten trek mij steeds meer aan. Het experimenteren met de kleuren  en het snijden van vormen van glasmateriaal brengt mij elke keer weer in vervoering van scheppen tot een nieuw object.  Ik ben begonnen met Tiffany raamhangertjes in vrije compositie. Het zo  spelen met kleur en vorm is een heerlijke beleving. Daarna werden de raamhangers steeds groter. Ik heb deze methode  in Glas en Lood ook doorgevoerd voor Tuinobjecten.


Na een fantastische cursus bij PELI  Glass met Lisa (Advanced Glass Painting) heb ik als autodidact mij volledig mijn oude liefde, het schilderen, weer opgepakt in de vorm van brandschilderen. Heerlijke ervaring.

Het zijn ontwerpen die ook bij mijn persoonlijkheid passen. Het idee voor de ontwerpen ontstaan uit opwelling of toevallige samenloop van ontdekkingen. Vorm is de hoofdzaak. Het is een uitgesproken stijl. Een ontwerp is voor mij een vorm van creatieve uiting van emotie. Ik raak elke keer weer gefascineerd van de schitteringen van het glas.
DutchEnglishFrenchSpanish
Information
KvK 57791457
Walter Luyks
Ternaarderwei 2
9141 TX Wierum
Tel. 0031519589781
Ik zou graag Uw mening willen ervaren.

Jouw privacy-instellingen
Bedstede in It Litse Huyske

Wij hebben ook een vakantie huisje
It Lytse Huyske
© Copyright and  design by Walter Luyks 2022