Mijn naam is Walter Luyks. Ik woon in Nederland in de provincie Friesland aan de zeedijk. Mijn creaties maak ik onder de naam Glasschitteringen.


In de loop der jaren heb ik mijn vaardigheden en technieken in vlakglas verder ontwikkeld. Ik ben gaan experimenteren met verschillende kleuren en texturen van glas, en ik heb geleerd hoe ik glas op verschillende manieren kan snijden en vormen. Dit heeft me in staat gesteld om steeds complexere en uniekere objecten te creëren. Een van de meest opvallende aspecten van mijn werk is het spelen met licht. Glas heeft de unieke eigenschap om licht te weerkaatsen en te breken, waardoor het een fascinerend medium is om mee te werken. Ik gebruik verschillende technieken om het licht op de juiste manier te vangen en te manipuleren, waardoor mijn creaties een prachtig spel van kleur en glans krijgen.

Naast het maken van raamhangers en tuinobjecten, ben ik ook begonnen met het creëren van andere soorten glaswerk. Ik maak bijvoorbeeld ook sieraden, zoals halskettingen en armbanden, waarbij ik dezelfde technieken en principes toepas. Het is geweldig om te zien hoe de kleuren en vormen van het glas samenkomen en een uniek en opvallend sieraad vormen.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn creativiteit uit te drukken en te verkennen. Ik blijf nieuwe technieken leren en ontdekken, en ik probeer mezelf voortdurend uit te dagen om grenzen te verleggen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Mijn doel is om keer op keer iets unieks en bijzonders te creëren, iets dat mensen inspireert en hen laat genieten van de schoonheid van glas.

Het is mijn doel om anderen te inspireren met mijn glaskunst. Ik hoop dat mijn werk mensen kan laten zien dat glas niet alleen een functioneel materiaal is, maar ook een medium vol schoonheid en mogelijkheden. Ik wil anderen laten genieten van de unieke eigenschappen van glas en de prachtige kleuren en vormen die ermee gecreëerd kunnen worden.

Mijn werk als Glasschitteringen heeft me al veel voldoening gegeven. Ik heb de kans gehad om mijn creaties tentoon te stellen op verschillende kunsttentoonstellingen en ik heb al vele positieve reacties en waardering ontvangen. Dit moedigt me aan om door te blijven gaan en mijn passie voor glaskunst verder te ontwikkelen.

In de toekomst hoop ik mijn werk nog verder te kunnen uitbreiden en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik wil graag meer samenwerken met andere kunstenaars en ontwerpers, en ik zou graag mijn werk op internationaal niveau willen laten zien. Ik geloof dat glas een medium is dat grenzen kan overstijgen en mensen kan verbinden, en ik wil graag bijdragen aan het creëren van een wereld waarin glaskunst wordt gewaardeerd en gevierd.


Na een fantastische cursus bij PELI  Glass met Lisa (Advanced Glass Painting) heb ik als autodidact mij volledig mijn oude liefde, het schilderen, weer opgepakt in de vorm van brandschilderen. Heerlijke ervaring.

Het zijn ontwerpen die ook bij mijn persoonlijkheid passen. Het idee voor de ontwerpen ontstaan uit opwelling of toevallige samenloop van ontdekkingen. Vorm is de hoofdzaak. Het is een uitgesproken stijl. Een ontwerp is voor mij een vorm van creatieve uiting van emotie. Ik raak elke keer weer gefascineerd van de schitteringen van het glas.Het werken met glas biedt mij de mogelijkheid om mijn creativiteit en emoties op een unieke manier uit te drukken. De schitteringen en transparantie van het glas zorgen voor een bijzondere visuele impact. Elk ontwerp dat ik maak, heeft een persoonlijke betekenis en is een weerspiegeling van mijn eigen persoonlijkheid.

Ik hecht veel waarde aan de vormgeving van mijn ontwerpen. Het vinden van de juiste vorm en compositie is voor mij essentieel. Ik laat me inspireren door mijn omgeving, door toevallige ontdekkingen en soms ook door spontane ingevingen. Het ontstaan van ideeën is voor mij een dynamisch proces, waarbij ik opensta voor nieuwe mogelijkheden en verrassende combinaties.

Mijn stijl is uitgesproken en herkenbaar, waardoor mijn ontwerpen uniek zijn en bij mijn persoonlijkheid passen. Ik streef ernaar om een gevoel van verwondering en fascinatie op te roepen bij de toeschouwer. Elk ontwerp is een kunstwerk op zich, dat zowel esthetisch als emotioneel aanspreekt.

Het werken met glas is voor mij een passie en een constante bron van inspiratie. Ik geniet van de creatieve vrijheid die het materiaal biedt en de mogelijkheid om mijn emoties en persoonlijkheid te uiten. De schitteringen en reflecties van het glas blijven mij telkens weer fascineren en motiveren om nieuwe ontwerpen te creëren.
DutchEnglishFrenchSpanish
Information
KvK 57791457
Walter Luyks
Ternaarderwei 2
9141 TX Wierum
Tel. 0031519589781
Ik zou graag Uw mening willen ervaren.

Jouw privacy-instellingen
Bedstede in It Litse Huyske

Wij hebben ook een vakantie huisje
It Lytse Huyske
© Copyright and  design by Walter Luyks 2022